dimarts, 30 de juny del 2009

TÈCNIQUES PER A FER COC RÀPID

Recepta del COC DE IOGURT

Necessitem:
3ous
1 iogurt
1 mesura d'oli
2 mesures de sucre
3 mesures de farina
1 sobret de llevadura
Una mesura és la mida d'un iogurt

Amb el batedor de varetes muntar les clares a punt de neu. Quan les tenim ben fortes afegir-hi, en aquest ordre, els rovells, el iogurt, el sucre, l'oli i la farina barrejada amb el llevat, sense deixar mai de remenar i mirant de fer-ho amb cura perquè no es desmunti la massa.

Es posa al forn, ja calent, a uns 200º, entre 25 minuts i mitja hora. Punxeu-lo abans de treure'l del forn per si li calgués una mica més.



Recepta del COC SUPER FLONJO

Aquest és ràpid i senzill de fer i el seu gust és bastant semblant al pa de pessic.


Necessitem:
-4ous
-210g de farina
-210g de sucre
-un sobret de llevat
Amb el batedor de varetes elèctric muntem els ous amb el sucre. Quan està ben escumós hi anem afegint a poc a poc la farina amb la llevadura.
Ho posem en un motlle untat d'oli i farina.
Amb el forn calent, a 180º, es posa uns 30 minuts.

Recepta del pa de pessic

Ingredients:
6 ous petits
125 g de sucre fi
125 g de farina
1 cullereta de llevat en pols

Com es fa:
Se separen el rovells de les clares.
Es posen els rovells i el sucre fi en un bol i es baten una bona estona fins que quedin amb una consistència de mantega i sembli que hagin doblat el volum. D’això se’n diu emblanquinar-los, doncs els rovells perden color.
Tot seguit, s’hi afegiran la farina i el llevat en pols, tamisats, i es remenarà bé. Quedarà una pasta espessa que l’aclarirem tot seguit amb les clares que haurem muntat a punt de neu. Per fer-ho, les embolcallarem suaument.
Es posarà tot plegat en una safata de forn prèviament folrada, d’uns 20/22 cm., a 170ºC, durant uns 17 minuts. Si us sembla que es crema de dalt, simplement, baixeu-lo una miqueta.
Per estar segurs de què està cuit, s’hi enfonsa un escuradents i es comprova que surti ben sec. Es treu del forn i no es separarà del paper fins que s’hagi refredat i tenint cura que segueixi fàcilment.

Recepta agafada de : http://www.lesmevesreceptes.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada