dimecres, 8 de juliol del 2009

Coulants, l'extra de la segona sessió

Vam deixar els coulants refredant-se a la nevera del Centre Cívic, i després d'uns quants contratemps a l'hora d'anar-los a buscar els hem pogut coure i menjar.


Aquí teniu la foto i la recepta:


Necessitem:
-6ous
-200g de sucre
-300gde xocolata amarga (Lindt del 70% o més)
-1 rajola de xocolata de cobertura (Valor)
-200g de mantega
-100g de farina

Foneu la mantega i hi aboqueu la xocolata (reservem la meitat de la rajola Valor per després). Continueu al foc (ben fluixet) remenant amb el batedor de varetes fins que en resulti una massa homogènia.
Poseu els rovells d'ous en un bol. Aboqueu-hi el sucre i, amb la batedora de varetes elèctrica, ho munteu a punt de cinta, és a dir fins que resulti una massa el més escumosa possible.
A part munteu les clares a punt de neu fort i barregeu-ho tot amb maolta cura. Ara ja hi podeu barrejar la farina, a poc a poc, amb una espàtula i, finalment, aboqueu-hi la xocolata desfeta amb la mantega.
Agafeu flameres o aros d'alumini individuals i els unteu bé amb farina i els enfarineu.
Ompliu la meitat de la flamera amb la massa. Hi poseu un trosset de xocolata Valor (de la que hem reservat), com la meitat d'una porció (Opcional, jo ho he fet, posar una presa de xocolata blanca junt amb la negra, pots posar-hi una una porció de xocolata amb una miqueta de mermelada de taronja /maduixa). Al damunt hi posem una mica més de massa.
Si no us ho heu de menjar al moment ara és hora de posar-ho a la nevera fins que arribi el moment d'enfornar-ho.
Es cou al forn, a uns 200º, uns 10 minuts, o fins que vegeu que se n'esquerda la superfície. Desemmotlleu-los i els serviu immediatament.
El resultat: Quan talles el coulant amb la forquilla et trobes el bescuit cuit, tebi, i al mig el farcit desfet.
Si te'n sobren els congeles, abans de coure i en tens per un altre dia.

1 comentari: